România s-a încurcat cu Belarus. Ce le-a reproșat Edi Iordănescu ”Tricolorilor”

de: Beatrice Dumitru
13 10. 2023

Echipa națională a României a făcut doar o remiză, 0-0, în preliminariile EURO 2024, cu Belarus. Tricolorii au ratat șansa să urce pe primul loc, dar continuă drunul spre turneul final. Edi Iordănnescu a spus ce l-a nemulțumit în partida de la Budapesta.

Ce l-a nemultumit pe Edi Iordănescu după Belarus – România

România a obținut un singur punct cu Belarus, după un meci modest al jucătorilor lui Edi Iordănescu. Astfel, ”Tricolorii” ratează o şansă mare să facă pasul spre Euro 2024 și rămân pe locul doi, cu 13 puncte, cu două mai multe decât Israel, care are un meci mai puţin disputat.

La finalul meciului Belarus – România, selecționerul Edi Iordănescu a analizat partida și s-a declarat nemulțumit de modul în care fotbaliștii săi au finalizat anumite faze. Pe de altă parte, selecționerul a subliniat că nu are ce să reproșeze echipei din punct de vedere al atitudinii și al spiritului.

Belarus – România, în preliminariile Euro 2024. Sursa foto: Sport Pictures

”Contează că am venit după trei puncte şi am plecat doar cu unul. Consider că două zone de teren le-am gestionat bine spre foarte bine. Am avut un adversar care s-a apărat prin multă densitate.

Am greșit puține mingi, am avut undeva la 87% procentaj al paselor reușite, am avut șuturi, cornere. Dacă e ceva ce m-a supărat e că nu am avut mai multă luciditate la finalizare. Nu am reușit să profităm de mingile duse acolo. Echipei nu am ce să îi reproşez. Au pus suflet, s-au dăruit, dar am luat doar un punct”, a declarat Edi Iordănescu.

Rezultatele etapei a 7-a din Grupa I

  • Belarus – România 0-0
  • Andorra – Kosovo 0-3
  • Israel – Elveția (amânat).

Gică Popescu, concluzie după meci: ”Totul e după ureche”

Gică Popescu a declarat la finalul partidei Belarus – România că ”Tricolorii” au făcut un meci modest, deși au avut câteva ocazii de gol. El a remarcat faptul că echipa națională nu are o idee de joc și se bazează doar pe calitățile individuale ale anumitor jucători.

Citește și: Edi Iordănescu, implicat într-un scandal uriaș în ziua meciului Belarus – România. „M-au întrebat cum e în Olanda, iar eu jucam în Belgia”

Senzația pe care am avut-o eu este că toate aceste situații le creăm cumva ’după ureche’, cu acele mișcări stereotipe ale jucătorilor din benzi care încearcă să intre în interior.

Senzația pe care o am este că toate aceste situații vin în urma calităților individuale ale jucătorilor, nu avem o idee de joc, lăsăm la îndemâna jucătorilor din ofensivă, nu văd ceva colectiv, totul este ’după ureche”, a spus Gică Popescu la Antena 1.

Ce urmează pentru naționala României

România mai are de jucat meciul cu Andorra, pe 15 octombrie, la București. Dar calificarea se va decide în luna noiembrie, când Israel ar urma să joace trei meciuri, cele două amânate acum și cel cu România, decisiv pentru stabilirea ocupantei poziției a doua.

Citește și: Jucătorii naționalei României, avertizați de Federația Maghiară de Fotbal să meargă cu pază pe străzile din Budapesta. Reacția lui Edi Iordănescu

Echipa din Țara Sfântă ar mai rămâne cu un meci, cu Andorra, care ar putea să nu conteze pentru calificare și să se dispute în decembrie.

Tot în noiembrie, România va mai juca împotriva Elveției, pe teren propriu. ”Tricolorii” sunt pe locul doi, care duce direct la Campionatul European.